Чужди езици с lzyi.com

Портал посветен на чуждоезиковото обучение. За да научите по лесно езика.

Кое е най-важното в научаване на чужд език

Едва ли има конкретно и точно правило, което да казва: „Чужд език се учи за еди колко си време…или английски език се учи еди как си“. Истината е, че всичко е строго индивидуално и ако едни от нас възприемат повече заобикалящия ги свят, чрез музика, звук и слух, то за други възприятията са свързани в зрителната памет, а трети логичното мислене. Няма конкретно правило, кой вариант е най-удачен и затова в обученията по английски език, школите наблягат на микс от множество съпоставки, техники и форми за обучения.

Английският език, може да бъде сравнен с някои спортове. Като в плуване или каране на колело е нужна голяма концентрация, за да се улови точния момент, където най-често се греши, така и при английският език, детайлите са разковничето на изучаването му. И тук е мястото да споменем, че изучаване на английски език е изисква изключителна съсредоточеност от първите стъпки в обученията. Това се налага, от нуждата всяка дума или израз да бъдат запомняни в правилната форма. Добре е да се знае, че по-лесно е да се научи нов израз или дума, отколкото да се опитваме да променим възприятието на първоначално запаметената такава по друг начин.

Друга тактика свързана с музиката може да ни е от ползва в изучаване на английски език. Тя се свързва с факта, че слушането на музика въздейства на 90% от хората и на голям дял от мозъка ни. Сами може да се убедите, колко бързо и лесно запомняте текста на любима мелодия, за разлика от сухите материи или тези песни, които не ви лягат на сърцето. С помощта на музика може да учите много по-лесно и бързо английски език.

Не на последно място нека поставим личностната мотивация. Колкото по-силна е тя, толкова по-бързо ще ни тласка към личностен прогрес и развитие. И обратното, колкото повече учим на сила английски език, толкова по-трънлив и труден ще е пътя ни, а комуникацията с други хора ще ни се струва болезнен момент.